Turku, Ispoinen - Kaikkest paras sauna Turus



Selänpesijä ei malttanut odottaa Turun Avantouimareiden talvikauden alkua vaan tuttuun yleiseen saunaan piti päästä jo leutona  syyskuun iltana. Lauteille nousi myös Satunnainen Saunakaveri.
Myös Saunakansalainen on istunut monesti saunan lauteilla  ja kehunut saunaa toimivaksi sekä palveluiltaan monipuoliseksi.

Uittamon uimalaitokselta aloittanut,  vuonna 1957 rekisteröitynyt avantouintiseura on kylmäuinnin pioneereja maassamme. Yhdistyssauna on ollut Ispoisten rannalla vuodesta 1970 ja vuodesta 2008 nykyisessä talkoovoimin rakennetussa laitoksessa. Kahdella öljypolttoisella kiukaalla varustettu suuri yhteissauna ja koko muu laitos vilvoitteluterasseineen, kahvitupineen ja kuntosaleineen on ajanmukainen ja viimitten päälle hiano.

Webbisivulta www.turunavantouimarit.fi selviävät kätevästi ympärivuotiset aukioloajat.  Epävarma ensikertalainen saa rohkaisevaa avantotietoutta myös Kylmääki Turus -verkkolehdestä, jota yhdistys julkaisee.


Saunaranta sijaitsee Ispoisten uimarannalla Pitkäsalmessa. Saunaan pääsee edukkaasti kertamaksulla ympäri vuoden.


Selänpesijä lienee saanut kylmägeenit äidiltään, joka avantoui seuran porukoissa 1950-luvulla. Uittamon uimalaitos hyppytorneineen ja 50 metrin ratoineen purettiin 1970.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti