Selänpesijän saunareissut: Lieto, Littoinen - Järvisaunomista Lounais-Suomessa


Yrittäjävoimin ylläpidetyt yleiset saunat ovat harvinaista herkkua. Monipuolisesti aktiviteetteja järjestävä Villa Järvelä Oy:n lämmittää saunojaan Littoistenjärven rannalla ympäri vuoden.

Saunakansalaisen kumppani Selänpesijä lähti Lietoon kylvettämään Lontoon lennolta palaavaa jälkikasvuaan. Tuliaisten toivossa kenties. Selänpesijä tuntee Littoisten hiekkarannan lapsuudesta.

Järvelä on omalla erityisellä tavallaan moderni ja perinteikäs. Hirsisauna on komean entisen erämaahuvilan alkuperäinen kylpypaikka. Se jakaa saman tunnelmallisen ja hyvin varustetun saunarannan viereisen uudemman saunarakennuksen kanssa. Molemmat ovat puulämmitteisiä. Taaempana pukuhuoneiden ja pesutilojen yhteydessä on sähkösauna ja sunnuntaikylpijöiden palju. Jokaiselle jotain.

Nyt kylvimme syyskuisena ehtoona perinteisen pikkusaunan hikilöylyissä. Laakea järviallas ja vastarannan verkatehdastaustainen asutus ovat ominta Littoista. Ehkä myös juurtunut mutkattomuus. Turun seudulla vakituiset ja satunnaiset saunavieraat tulevat  hyvin juttuun keskenään, ja niin täälläkin. Yhteistä saunakansaa kun ollaan.

Villa Järvelän webbisivuilta löytyvät kesän ja talven yleiset saunavuorot ja olennainen saunafakta pohjapiirustuksia myöten.

17.9.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti