Selänpesijän saunareissut: Turku, Kurjenmäenkatu 17 - Puhtoiseksi hoitosaunan yleisellä vuorolla

Forum Sauna kantaa kaupunkisaunojen perinnettä Turussa. Yrityksellä on alalta vuosikymmenien kokemus ja uskallusta profiloitua hoitosaunaksi. Yleinen saunavuoro on perjantaisin.




Blogiatäydennystä saadaan taas Selänpesijältä. Seuraavasta raportista päätellen käynti oli mieluisa.

Ollaan oikeassa kaupunkisaunassa. Oiva laitos rakennettiin asujaimiston tarpeisiin myös Turun kaupungin perustamalla Kurjenmäen puutaloalueella 1930- ja 1940-luvun vaihteessa. Ensimmäiset löylyt vankassa tiilirakennuksessa otettiin kuulema sotavuonna 1941.

Selänpesijä hoitaa maksun lippuluukulla, sonnustautuu syntymäasuunsa ja käy ensimmäiseksi asiakkaaksi  kerenneen ikämiehen kanssa lauteille. Kehutaan hyvää öljykiuasta. Liukkaista lauteista varotellaan. Tänään kylvettäjä ei ole paikalla. Pukuhuoneessa muistellaan muun muassa lopettanutta jäätelötehdasta ja päivitellään nykyisten tavaramarkkinoiden ylilyöntejä. Seurue on kasvanut ja kylpee yleisessä saunassa arvatenkin seitsemän vuosikymmenen kokemuksella.

Naisten ja miesten osastojen kerrotaan olevan samanmoiset. Öljypolttoinen kiuas ja asianmukaiset pesutilat molemmissa. Vilvoittella voi myös ulkona. Aulassa on purnukoihin tuotteistettuna lukuisia aromaattisia hoivayhdisteitä, seikka mikä pitää erityisesti mainita kotona Saunakansalaiselle.

18.9.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti