Ylöjärvi, Veittijärven kiuastripla

Ylöjärven Avantouimarit ry:n ylläpitämä talviuintipaikka on syystäkin seudun pidetyimpiä. Veittijärven rannalla Kesäniemessä lämpiää puilla kolmea kiuasta kahdessa löylyhuoneessa.
Blogikynä siirtyi luontevasti Selänpesijälle, jonka erityisalaa ovat saunakokemuksen lämpötekniset osatekijät.

Tasakattoinen saunalaitos on hyvin hoidettu ja lupaavan retrohenkinen. Selänpesijä havaitsee, että huuvalla eli lämmityskannella varustettu kiuas ottaa neljänneksen kompaktin savusaunaosaston pinta-alasta. Kuumankuivaa aitosuomalaista saunalämpöä pääsee nauttimaan kerrallaan seitsemän kylpijää. Ilma vaihtuu kiitettävästi  ja pikkuikkuna tuo päivänvaloa tunnelmallisesti.

Uloslämpiävällä puolella on tuplareaktori. Selänpesijä luetteloi sen välittömästi Ylöjärven pitäjän ykkösnähtävyydeksi ja omiin saunasuosikkeihinsa. Kertalämmitteinen ja jatkuvalämmitteinen kuumottavat vierekkäin, ja löyly on niistä lyötävissä haluttuna lempeän ja kipakan yhdistelmänä. Tilavilla laudetasoilla voi kylpeä haluamassaan kuumuudessaan.

Piskuiseen sisäjärveen pulahdetaan rantapuiden lomitse. Saunakansalaisen ilme viestii tyytyväisyydestä kodikkuuden ja viihtyisyyden suhteen.Ylöjärveläiset ovat järjestäneet paikassaan mallikkaasti kastautumisen, vilvoittelun, peseytymisen ja pukeutumisen toimet. Täällä on hyvä tunnelma ja reilu  meininki.

Ylöjärven kunta on turvannut kiitettävästi  kylmäuinnin jatkuvuuden Räikän rannan liikuntapuistossaan. Valitettavasti terveyttä ylläpitävä harrastus ei saanut ansaitsemaansa huomiota pohjoisempana vaan Tampereen kaupungin omistama Kesäniemen alue saunarantoineen kaavoitettiin kokonaisuudesssaan pientaloille. Saunakansalainen ja Selänpesijä arvostavat paikallisen saunaväen sinnikkyyttä jatkaa ja tarjota Kesäniemen ainutkertaisia löylyjä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti