Tampere, Kaupinojan laadukas ja toimiva avantouintisauna.

Saunakansalaiset keräsivät uima-ja saunavarusteensa ja  lähtivät uudelleen saunomaan Tampereelle talvisemmassa säässä. Saunakansalainen yllättyy jälleen kerran tamperelaisten saunaosaamisesta. Tampereen Talviuimarit ry:n Kaupinojan saunassa olimme käyneet aiemmin myös kesällä - nyt oli mielenkiintoista nähdä millainen paikka on talviasussa. Kaupinojan sauna ja avanto sijaitsevat myös Näsijärven upealla rannalla.
Jätimme automme UKK-instituutin parkkipaikalle ja tulemme saunalle kauniisti valaistua metsäistä saunapolkua myöten mäkeä alaspäin. Rannalle saapuessa näkymät ovat upeat.  Talvinen järven horisontti häämöttää kaukaa ja avannon sula vesi kaartaa kauniisti lumisella järven jäällä.
Sininen sauna sinertävässä maisemassa sulautuu hienosti maisemaan.
Kaupinojan sauna on laadukas ja käytännöllinen.  Saunan ja pesuhuoneiden välistä löytyy myös vilpola, jossa saunoja voivat vilvoitella menemättä ulos ja katsella järvimaisemaa isoista ikkunoista
Saunarakennuksen edusta oli kätevästi kivilaatoitettu, mikä estää  hiekan kulkeutumista saunatiloihin. Rappuset avantoon olivat pitkät ja  turvallisen tukevat. Ulkona on istumatilat ja ahkerasti käytetty sähköinen grilli makkaran paistoa olivat hyvin sijoitettu.  Saunan lauteet olivat täynnä tamperelaista postiivista pöhinää ja istumatilaa oli sopivasti eri korkeuksilla.  Löylyissä ei ollut moittimista, ja vesi oli riittävän kylmää ulkona.  Kaikki siis kohdallaan. Plussaa on, että jalkineita ja uimapukuja on myös tarjolla, jos omat sattuivat jäämään kotiin. Jalkineita kannattaakin käyttää, sillä betonirappuset voivat polttaa jalkapohjasi. Saunayrittäjäksi aikovien kannattaisi poiketa Kaupinojan saunalla katsomassa miten asiat saadaan toimimaan tunnelmaa pilaamatta.
Kiitos ja kumarrus upealle Kaupinojan saunalle!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti