Helsinki, Uunisaaren sunnuntaisauna

Saunakansalainen ja selänpesijä halusivat meren äärelle testaamaan Uunisaaren saunaa ja avantoa. Sauna on pääosin tilaussauna, mutta sunnuntaisin on yleinen saunavuoro. Uunisaaressa on 1800-luvulla sijainnut merikylpylä ja sen jälkeen paikalla on ollut teollisuustoimintaa. Uunisaaren sauna ja kahvila on tehty näihin vanhoihin teollisuusrakennuksiin. Alue on suosittu virkistysalue jonne pääsee nykyään myös siltaa pitkin.

Helsingin Uunisaaressa kauniissa talvisäässä on runsaasti päiväkävelijöitä.
Uunisaaren saunoja on kolme ja tällä kertaa käytössä olivat kaksi saunaa miehille ja naisille erikseen. Tänään saunomaan pääsi ostamalla kahvilasta huokean hintaisen saunapaketin, johon kuului pyyhe, makkara, saunajuoma ja sauna. Saunatilat ovat viihtyisät ja saunassa ei ollut tungosta. Avantoon mennessä turistit pysähtyivät ihmettelemään kylmässä vedessä uimista. Väkeä on runsaasti kävelyllä ympäri Uunisaarta. Avannossa pystyi uimaan n. 10 metriä rannan suuntaisesti. Saunassa oli vilkasta keskustelua saunoista ja saunomisesta nuoremman väen kanssa. Saunassa löyly oli ehkä liiankin lempeää koviin löylyihin tottuneille. Saunapaketti on hienosti toteutettu palvelemaan varsinkin turisteja, jotka halutessaan voivat kokeilla suomalaista saunomista.







1 kommentti:

  1. Hellää kritiikkiä... :) Eli ei tainnut täysin hivellä kokeneen saunakansalaisen vaativaa kehoa ja mieltä. Mutta hienoa kuitenkin, että tällainenkin paikka löytyy ihan ytimestä.

    VastaaPoista